gallery/20181108_143843

Ik ben Bionda ik ben 33 jaar en ben sinds januari 2018 gestart met het opbouwen van praktijk Zoya.

 

Al tijdens mijn studie Spw3 merkte ik dat ik meer dingen wilde doen voor kinderen. Helaas ben je binnen de kinderopvang vrij beperkt in wat je mag doen; je bent toch altijd afhankelijk van instanties en hulpverleners. Naar mijn studie ben ik een tijdje oppas geweest, en heb ik mogen ervaren hoe het is om een persoonlijke band op te bouwen met andermans kinderen. De kinderen vertrouwde mij en voelde zich veilig bij mij. Daar heb ik zelf flink mijn best voor moeten doen, want de kinderen zochten hun grenzen op. Ik heb dat als iets heel natuurlijks ervaren en  speelde hierop in. Helaas moest ik door omstandigheden stoppen . Ik  ben in de kinderopvang gaan werken en daar werd het mij pijnlijk duidelijk dat je als medewerker vaak niets mocht of kon doen. Toch bleef bij mij de drang om meer te betekenen voor de kinderen met een hulpvraag. Zo ging ik regelmatig gesprekken aan met ouders en verzon 'foefjes' om samen met de kinderen een doel te bereiken.

 

Zeven jaar geleden wilde ik graag moeder worden. Ik wist het helemaal zeker: nu kan ik mijn kinderen laten zien hoe mooi de wereld is. Niet de strijd aan te gaan maar liefdevol ondersteunen. Toen ik moeder werd, voelde ik het nog sterker: ik ga mijn kind niet leiden door het leven maar begeleiden. De realiteit blijkt heel anders te zijn. Een Kind van een ander is niet je eigen kind en andersom; de emotionele band met je eigen kind is nou eenmaal sterker. Hierdoor is het moeilijker om consequent te blijven. Nu mijn dochter ouder word, merk ik bijvoorbeeld ook dat ze mij niet meer alles wilt vertellen. Daarnaast zie je kinderen van deze tijd veranderen, kinderen weten wat ze willen en laten zich steeds meer horen.


Ik heb ervaren dat het moeilijk kan zijn om het “anders” te willen doen. Veel mensen om mij heen voelde dit als aanval op hun manier van opvoeding, of probeerde mij ervan te overtuigen hoe ik het volgens hen zou moeten doen. Regelmatig kreeg ik te horen dat ik mijn kinderen niet goed opvoedde. Ook van ouders die ik kende en die het ook anders wilde doen kreeg ik de zelfde signalen. Sommige van hen durften hierdoor niet meer te vertrouwen op hun eigen gevoel. Hierdoor is bij mij het plan ontstaan om mijn eigen praktijk op te starten zodat ik meer kan voor ouders en hun kinderen.

 

Vorig jaar ben ik begonnen met de opleiding Nieuwetijdstherapie en is het balletje gaan rollen. Sinds ik bezig ben met deze opleiding voel ik het nog sterker: ik wil kinderen en hun ouders gaan ondersteunen, leren in hun eigen kracht te gaan staan, hun intuïtie te vertrouwen en durven te veranderen!