Docent kindermassage

Aanraking is een levensbehoefte. Tijdens een aanraking of een knuffel maakt een mens oxytocine aan; Een stofje wat we ook wel het gelukshormoon noemen. Dit stofje is zo helend is en onmisbaar!

 

We leven in een tijd waarin kinderen steeds meer moeten. Er is steeds minder tijd voor spelen en er in een aantal gevallen steeds minder ruimte is voor het ontwikkelen van hun eigen persoonlijkheid. Kinderen zijn steeds meer bezig met hun telefoon of tablets - het echte contact lijkt te vervagen. al op jonge leeftijd hebben kinderen steeds meer moeite om echt goed in contact te zijn met hun lichaam en te aarden.

 

Hier kunt u als school verandering in brengen!

 

Kindermassage voor scholen is een speelse geklede vorm van kindermassage waarbij kinderen uitsluitend elkaar masseren. De massage help een kind (beter) in contact te komen met het eigen lichaam. Hierdoor zit het letterlijk en figuurijk lekkerder in z'n vel en kan zich bijvoorbeeld beter uiten. Door kindermassage leren kinderen hun eigen grenzen te voelen en aan te geven. Door samen te werken en in contact te zijn met elkaar leren ze spelenderwijs elkaars grenzen respecteren. 

 

 

Waarom kindermassage?

 

- Kindermassage helpt eenheid te vormen in de klas

- Kindermassage helpt pestgedrag te verminderen. Want wie je aanraakt wil je geen pijn doen

- Kindermassage helpt het zelfvertouwen op te bouwen

- Kindermassage helpt spanningen voor een proefwerk of spannende momenten te verminderen
- Kindermassage zorgt ervoor dat het stofje oxytocine aangemaakt word

- Kindermassage helpt het kind letterlijk in zijn lichaam te komen, zodat het kind goed kan aarden

 

 

Voor een vrijblijvend informatiegesprek en/of een offerte  kunt u contact opnemen via de contactpagina

gallery/together-2450095_1920